Verhuisbericht - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu Verhuisbericht - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu

Verhuisbericht

Door: Anne-Miek

Blijf op de hoogte en volg Anouk, Cindy en Anne-Miek

10 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Hoog tijd voor een nieuwe log! Deze keer duurde het wat langer, want we zijn nu een week geleden verhuisd naar betere oorden. We zijn weg uit het studentenhuis. We kregen een aanbod om op een huis te gaan passen voor twee maanden in Julianadorp voor veel minder geld en dichter bij onze stageplek. We besloten te verhuizen. Het bevalt ons hier prima. Wel veel huisdieren waar we ook op moeten passen: twee honden, een kat en kippen..gratis krijgen we er salamanders, gekko’s, hagedissen, leguanen, giftige duizendpoten, miljoenpoten, kakkerlakken met tentakels op hun kop die vliegen en sprinkhanen bij..(wat ben ik nu vergeten?..) Tsjaa…we zitten in de tropen dus krijg je er een aantal dingen ‘gratis’ bij…maar nog steeds vind ik het niet aangenaam als er een dikke kakkerlak over mijn kussen loopt….ik gil al niet meer het hele huis bij elkaar, dus het komt wel goed hoor….ik pak de spuitbus en vernietig ALLES wat beweegt….ehh….niet alles…je begrijpt wel wat ik bedoel.

Even over school, stage! Het is nog steeds heel erg genieten, elke dag weer. De kinderen zijn altijd enthousiast je te zien en stormen elke morgen op je af, als je het schoolplein op komt. Dan komen ze een dikke ‘braza’ (knuffel) geven. Altijd een leuk begin van de dag natuurlijk! We worden steeds vaker ingezet, ook in spoedgevallen zoals van de week….Cindy en ik (Anne-Miek) hebben beide een klas alleen geraaid en Anouk stond hartstikke goed stand-by voor als er nog iemand zou uitvallen. Gelukkig was dit niet het geval. We vinden het wel erg leuk zo ingezet te worden. De kinderen vinden het al heel normaal dat je er bent en ze luisteren (meestal) prima. Zo niet? Dan worden we ‘BOOS’. (serieus hoor!…althans, we doen een poging tot indruk maken) De straf ‘buiten in de zon staan’ pas ik echt niet toe, dat is echt niet mijn manier, maar soms lijkt het écht de makkelijkste weg, aangezien ze geen behang hebben waar je een kind achter kan plakken. (grapjeee…!) Nu lijkt het alsof de kinderen super slecht luisteren, maar da’s echt niet zo. Op alles wat je ze vraagt antwoorden ze netjes met: ‘Ja juffrouw Anne-Miek’…’Ja juffrouw Anouk’ of ‘Ja juffrouw Cindy’. Het zijn lieve schatten, stuk voor stuk! Maar ontdeugend zijn kunnen ze ook perfect. Vandaag was het erg in de mode om de juf na te praten, dus had ik een stelletje papagaaien in de klas. Alles wat je zegt, wordt negenentwintig keer herhaald. Op een gegeven moment werd dat een beetje irritant, maar na even streng te zijn geweest, waren ze weer lief!

Sommige kinderen kunnen niet zo goed Nederlands, dat heb ik al eerder verteld. Een klein meisje, chantal van vier, zat vandaag aan haar tafeltje ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’ te zingen…ik ging erbij zitten om naar haar te luisteren. Ze had alleen de tekst een beetje veranderd, ze zong een erg fonetisch. Er kwam uit: ‘Hoer wat zeg je vader mijn kiepen’…ehhh….ik heb het haar maar even ‘goed’ aangeleerd. Morgen maar eens kijken of ze het nog steeds weet!

Woensdag zijn we op stap geweest met klas 3 (groep 5) als begeleiding. We gingen naar Punda en Otrabanda. Dat is het centrum van Willemstad. De meeste kinderen komen hier bijna nooit, dus ze hebben echt hun ogen uitgekeken. Allereerst stapten we in echt heuse ‘schoolbus’, een grote gele, en toen gingen we op weg. De bus kon niet harder dan 30 km/h, en rammelde aan alle kanten. In Punda aangekomen kreeg ieder groepje opdrachten en deze moesten ze uitvoeren. We hebben een heel leuke ochtend gehad (en stiekem zelf ook erg veel geleerd) In mijn groepje zat een jongen die steeds herhaalde: ‘ladies first, ladies first’…op een gegeven moment wist ik niet waar hij was en later kwam hij weer aanlopen…ik zei: ‘hé stoertje, waar was jij nou?’ Hij zei: ‘Ja juf, ik was even met de ladies aan het praten!…Later kwam hij naast mij lopen en vroeg me wat ‘stoer’ betekende. Ik zei: ‘Dat is al je heel cool bent’, en ik ging nadoen hoe hij liep…hij schoot in de lach en zei: ‘Ja, dat ben ik! Ik ben stoer!’ Dat soort momenten zijn zo om te genieten. Dat is echt leuk.

Op school zijn we heel druk en in volle gang met de opdrachten. De tijd gaat ontzettend hard en het is elke dag weer genieten van school, de zon en de omgeving.

Ik hoop snel weer een berichtje te kunnen plaatsen, maar weet niet wanneer het weer lukt, aangezien we nu geen internet hebben in Julianadorp. Ons nieuwe adres is:

Pelikaanweg 12
Julianadorp, Curacao
N.A.

Groetjes van ons!

(en veel sneeuw-pop-maak-plezier!)

• 10 Maart 2006 - 18:22

Frits:

He vriendinnetje van me. Cool dat je al een hele klas alleen doet!! Is wel een hele ervaring. Ik hoor snel weer van je

• 10 Maart 2006 - 19:09

Moeder Louise:

Heerlijk te lezen over alle dieren die jullie kunnen bewonderen en over dieren die het ongetwijfeld heel gezellig vinden dat jullie er zijn.
    Volgens mij gaat het op school ook wel prima! ben benieuwd naar het vervolg.

• 10 Maart 2006 - 23:12

Femmie:

Lieve Anne-Miek, ik heb ook lang niets laten horen: in ieder geval gefeliciteerd met de verjaardag van je jongste broertje! En gefeliciteerd met de verhuizing! Kun je na die twee maanden weer terug naar de Bonitostraat of wil je dan weer een andere plek zoeken? Want dan is toch de vier en een halve maand nog niet om?
    Liefs van memmieFemmie.

• 12 December 2011 - 22:27

Caroline:

Hallo,

Ik heb dit adres gegooglet omdat ik heel vroeger een penvriendin had wonen op dit adres. Ze heet Cindy Schuppen (als ik het nog goed weet) ze had ook een broer. Weten jullie toevallig of haar familie nog daar woont?

Bedankt alvast voor je reactie.

Gr Caroline

caro.johan@gmail.com