YoYoYo, effe chillen!! (?)
Door: Anne-Miek
Blijf op de hoogte en volg Anouk, Cindy en Anne-Miek
21 Februari 2006 | Nederland, Amsterdam
Op stage is het nog steeds enorm leuk! We krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en dat is natuurlijk erg leerzaam. Vorige week op stage hebben we weer veel gezien een meegemaakt.
Even een verhaaltje over wat ze met kinderen doen, die zich gedragen als ´beesten´, althans, zo wordt dat genoemd. Als een kind blaadjes plukt van de boom, of in een boom klimt, moet het bij de leerkracht komen. ´Je bent toch geen aap! Ik bel de dierentuin wel even voor je´, wordt er dan gezegd, en dan pakken ze hun mobiel uit hun decolleté (hier stoppen ze hun mobiel altijd in!) en doet ze alsof ze de dierentuin belt. ´Is er nog een plekje vrij voor een aap? wij hebben nog een hele rare´. Het kind schiet dan helemaal in tranen. Kleuters geloven dat echt. Dit is ook een manier van straffen. Het kind laten ze dan huilen, want ´het is toch zijn eigen schuld!´. Wij vinden het wel sneu voor het kind, maar stiekem is het ook wel weer ´grappig´ om te zien hoe goed deze manier van aanpak werkt. Want in de bomen klimmen, doen ze hierna écht niet meer.
Gisteren, maandag, hadden we een vrije dag. Zondag was het kindercarnaval en gisteren konden de kinderen daarvan ´uitrusten´. Natuurlijk zijn we zondag gaan kijken in Otrobanda, waar de optocht was. Er waren groepen van kinderen, die dansen over straat. Deze groepen hadden allemaal hun eigen kostuum aan. (zie foto´s) Was heel leuk om te zien. Vrijdag vieren we carnaval op school, waar we als ´commissie´ nog wel druk voor zijn. Er komt een Brassband, (te vergelijken met een dweilorkest, maar dan anders, met meer trommels, en meer ritme) Deze mensen komen uit Suriname, ook is er een Jump In, en er komt een DJ. De hele morgen is er verder feest. Wij moeten nog even een mooi outfit zoeken om aan te trekken. Bij de kleuters, waar Anouk en AnneMiek zitten is het thema ´verkeer´, maar of we nou als stoplicht of zebrapad gaan.....daar zijn we nog niet helemaal uit..haha. Cindy heeft een vrije keus, dus dat is een stuk makkelijker.
In het weekend zijn er met huisgenoten naar het Christoffelpark geweest en hebben de Christoffelberg beklommen. We begonnen alleen een beetje te laat, (kwart voor 11) Het was erg warm, maar ook erg mooi! Papegaaien, leguanen en nog wat dieren gezien en het uitzicht was ook erg tof.
Dit waren in het kort onze week en ons weekend! We vermaken ons nog steeds, ook buiten stage om is er genoeg te doen!! De tijd gaat daarom erg snel er we zijn hier al weer bijna 4 weken!
Groetjes van Anouk, Cindy en Anne-Miek
22 Februari 2006 - 13:31
Oma Bodt:
Ik heb net de verhalen gezien op de website. Fijn dat het goed gaat maar ook weer fijn als je terug bent. Veel plezier! -
22 Februari 2006 - 15:59
Kirsten:
He Anouk, Cindy en Anne-Miek.
Haha, gaan ze zo met de kinderen om als ze in bomen klimmen,haha.
Wel leuk, wat jullie allemaal hebbe gedaan afgelope week end.
Groetjes Kirsten. -
22 Februari 2006 - 21:48
Femmie:
Da's inderdaad een aparte manier van straffen, zeg. Wel creatief, maar ik kan me voorstellen dat je zoiets met gemengde gevoelens aanziet..
Liefs van memmieFemmie.
Oja, vandaag stond een stukje van Cindy in de krant!! -
24 Februari 2006 - 18:38
Moeder Louise:
Even voor Anne_Miek: Geweldig dat je vrijwillig een berg hebt beklommen!
Inmiddels zijn wij weer aan de mutsen, sjaals en beenwarmers toe. Het is weer koud!
Dames: geniet van eke dag! -
02 Maart 2006 - 17:57
Marjan:
Heey lieve meiden
Heel erg bedankt voor jullie leuke kaartje. De operatie is erg tegengevallen, 9 a 10 spuiten gehad. Ben heerlijk verwend met cadeautjes. Veel plezier op jullie nieuwe stekkie, ben benieuwd naar de foto's.
Heel veel liefs van Jannoa (dubbel N! :D) -
04 Maart 2006 - 15:03
Kim Halink:
heej meiden zo te zien vermaken jullie je wel... heel veel plezier nog en maak er een leuke tijd van.
gr. kim -
08 Maart 2006 - 08:13
Chris Jansen:
Bedankt voor de didactische tip van de dierentuin. Nog veel plezier in de bpv. Geniet er maar goed van en wordt niet te bruin.
vr.gr. Chris. -
09 Maart 2006 - 08:00
Elsi:
Even een vraagje, ik zag deze site en ik wou even weten welke opleiding jullie doen! Het lijkt mij ook heel leuk om in het buitenland stage te lopen! Nog veel succes groetjes -
09 Maart 2006 - 10:08
Juliëtte:
Hallo dames!
Een erg leuk verhaal! Ik ben ontzettend jaloers op jullie! Over een tijdje ga ik ook naar Curacau! Voor stage, of voor mezelf.
Groetjes Juliëtte