Kids for Corals en Seú - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu Kids for Corals en Seú - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu

Kids for Corals en Seú

Door: Anne-Miek

Blijf op de hoogte en volg Anouk, Cindy en Anne-Miek

23 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Héé hallo!
Hoog tijd om deze site weer een beetje up te daten. Weer veel gebeurd, gezien en gedaan. Allereerst zijn we druk op school, vrijdag beginnen de voorbereidingen van Seú, het oogstfeest. (wij kunnen dit woord nog steeds niet goed uitspreken, collega’s denken dat wij het over ‘zeekoe’ hebben als we erover beginnen, whatever) Tweede paasdag is Seú en wij doen mee! Het oogstfeest wordt gevierd met een hele grote optocht door Otrabanda en onze school zal ook vertegenwoordigd worden. Kinderen konden zich inschrijven en tot nu toe doen ruim 100 kinderen mee en een aantal leerkrachten. Wij ontbreken natuurlijk niet in dit geheel. Vrijdag beginnen we met de danslessen, van half één tot twee uur. We hebben negen lessen in totaal, gelijk na school, mét alle kinderen. Ook worden onze outfits dan aangemeten. Iedereen krijgt kleding aan die mensen vroeger droegen als ze op het land gingen werken. De vrouwen krijgen jurken (mooi mooi met allemaal bloemen erop) en een hoofddoek op in de kleuren blauw, groen of geel (als ik het goed heb). De mannen krijgen een heel wit pak, met een lint om hun middel en een mooie strooien hoed op. Tweede paasdag gaan we met zijn alleen dansend door de straten, we zijn heel benieuwd hoe het zal zijn! Op school loopt alles verder prima, we kunnen nu allemaal aan onze opdrachten beginnen, ein-de-lijk!! Heel blij mee.

Afgelopen weekend zijn we begeleiders geweest bij ‘Kids for Coral’. Kinderen van het eiland komen naar een strand (we zijn afgelopen weekend bij Blauwbaaibooi en Vaersenbaai geweest) daar nemen we eerst met de kinderen een zwemtest af en daarna gaan we de kinderen leren snorkelen. Geen van 3-en hadden we ooit echt gesnorkeld, maar als je net alsof doet of je het kan, heb je het ook snel onder de knie;) haha. Het ging prima. Iedereen was ingedeeld in een groepje en daarmee gingen we snorkelen. Nouuuuu….gaaaf! Echt zoveel vissen en koraal en zeekomkommers (haha) gezien! Als je hier snorkelt lijkt het echt net alsof je in een aquarium rondzwemt. Natuurlijk is de zee al erg helder en blauw en dan komen de visjes en het koraal er nog bij. Ik heb Dori en Nemo zelfs gevonden! Later toen ik de hoekduik een beetje onder de knie had (eerst een paar keer flink wat zout zeewater naar binnen gehad) was het echt gaaf als er een school van en paar honderd visjes langskwam daar doorheen te duiken. Aankomend weekend gaan we weer twee dagen met de kids snorkelen en vrijdag schaffen we zelf een snorkelset aan, zodat we vaker kunnen snorkelen. Vandaag (woensdag) zijn we met Kids for Corals naar het Sea Aquarium geweest (soort miniatuur dolfinarium) Zeesterren geaaid, dolfijnshow en dat was het zo een beetje. Wel leuk hoor. T is leuk dat we steeds beter contact krijgen met de kinderen.

Jaa! Natuurlijk kunnen we echt nergens heen zonder auto, maar dat is nu geregeld. We hebben een heuse Deawoo Tico en daar scheuren we het hele eiland mee over. Eerst dachten we dat we het ook wel konden redden zonder auto (iedereen had ons al gewaarschuwd, maar waren een beetje eigenwijs denk ik) het is dus echt waar. Een auto heb je nodig, anders zit je echt heel erg vast aan huis en dat is niet helemaal de bedoeling. Nu hebben we veel meer vrijheid en dat is echt veel beter.

Alles goed met jullie? Lekker druk? Begint het weer al wat beter te worden, of is het nog een beetje brak? Ik hoor van jullie!

Ayo!

Groetjes drie creme-kleurige-macamba’s. (hm, wat klopt hier niet?!)

• 23 Maart 2006 - 22:04

Femmie:

Wat zijn macamba's? Leuk dat je gesnorkeld hebt (jullie). Het is hier nu lente, met stralende zon en nog koud met nachtvorst.
    Liefs van mij.

• 31 Maart 2006 - 10:22

Zz:

macamba's:
    Nederlanders/blanken

• 02 April 2006 - 17:19

Mama Louise:

Hoi, stelletje macamba's! Wat lijkt dat snorkelen me gigantisch mooi! De groeten aan Nemo bij de volgende duik.
    Kan een beetje van jullie zon en warmte deze kant op?
    Groetjes!

• 05 April 2006 - 06:27