Een zaaalig Pasen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu Een zaaalig Pasen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu

Een zaaalig Pasen

Door: Anne-Miek

Blijf op de hoogte en volg Anouk, Cindy en Anne-Miek

15 April 2006 | Nederland, Amsterdam

Hoog tijd voor een up-date op deze site. Ik zal eerst vertellen over de laatste schooldagen voor de vakantie. Dinsdag hebben we Pasen gevierd op school. Met groep 1 en 2 zijn we naar Rust en Burg geweest. Een soort sportpark. Hier hebben we met de kinderen spelletjes gedaan als zaklopen, eieren zoeken, eieren verven, met een ei op een lepel lopen, eierenrace, en ballendans. In ieder geval veel ei! Ondanks het een erg drukke ochtend was en ik nadien thuis vier uur heb liggen pitten, was het erg leuk en gezellig. Zelf had ik de kinderen van de groep van juffrouw Aby die ziek was en de kinderen waren stuk voor stuk erg enthousiast. Cindy had op school het betere werk. Met groep 3 en 4 gingen ze eerst naar de kerk en daarna gingen ze ‘ontbijten’, ik geloof er alleen niets van dat het een ontbijt was. Alle kinderen hadden wel iets meegenomen naar school. Hotdogs, pastechi’s, kaasbollen, kadushi, echt álles… Cindy heeft samen met Sjoerd (andere stagiair onderwijsassitent) naderhand alle klassen afgesnuffeld om te kijken of er nog andere lekkernijen waren die ze naar binnen konden schuiven. Toen wij op school kwamen waren ze toch nog zo lief geweest om voor Anouk en mij een pannenkoekje te bewaren. Hoe sociaal!! En nee, ik ben niet jaloers. Ik had alleen honger. J

Nu hebben we vakantie! We zijn op zoek geweest naar een nieuw huis, want 1 mei moeten we ons oppashuis verlaten omdat de bewoners dan terugkomen. We zijn samen met Sjoerd en Wiepkje (andere stagiaires) gaan zoeken naar een appartement en hebben bij verschillende huizen gekeken. Onze keuze is gevallen op het huis in de wijk Curasol. Niet zo ver van waar we nu wonen, dicht bij het strand, supermarkt en op redelijke afstand van de Marnix. Vanaf 1 mei wonen we op Kaya Bayete 36, Curasol, Curacao, N.A.!! Hier blijven we tot het eind van ons verblijf op Curacao.

Gisteravond zijn we naar de naaister gereden om onze kleding van Seú te passen, kijken of het paste en of er nog iets veranderd moest worden. Het is echt super gaaf geworden! Morgen moet ik het ophalen, want Cindy is even een weekend op vakantie naar Bonaire met Sjoerd en Wiepkje. Maandag, tweede paasdag vieren we Seú en daar heeft iedereen onwijs veel zin in.

Hele fijne paasdagen! En dinsdag weer veel plezier op school, wij hebben nog een week vakantie!

Groetjes van ons!

• 16 April 2006 - 18:10

Marjolein:

hoi meiden!
    ik ben benieuwd wat dat Seu precies is jullie zijn namelijk zo enthousiast! en Cindy op vakantie haha jullie niet dan?? haha 25 graden ofzo :) nou veel plezier nog daar.. en succes nog met jullie stage. hier gaat alles wel goed..
    groetjes marjolein

• 18 April 2006 - 08:29

Mieke Ikink:

Dag meisjes, hoe is het leven in een warm land? Hier wil het maar aarzelend lente worden. De bloemen beginnen te verschijnen. Ik zit nu in Groenlo en lees het stuk van Annemiek. Ik hoop, dat jullie vele waardevolle ervaringen opdoen. Hartelijke groeten aan jullie allen Groetjes Mieke

• 18 April 2006 - 08:46

Femmie:

Ha Anne-Miek, nog 6 nachtjes! Fijne vakantie! Hoe was het feest gisteren? Lekker gedanst? En ben je je "weekend alleen" goed doorgekomen? Via je vriendje ben ik wel op de hoogte gebleven van je wel en wee. Fijn dat jullie een huis gevonden hebben! Liefs van Femmie.