Eerste stagedag! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu Eerste stagedag! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anouk, Cindy en Anne-Miek - WaarBenJij.nu

Eerste stagedag!

Door: Anne-Miek

Blijf op de hoogte en volg Anouk, Cindy en Anne-Miek

30 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen om 05:30 uur opgestaan. Het regende echt knaaaaaaaterhard. We moesten om 06:00 uur het eerste busje nemen naar Punda (centrum) en daar de rondbus nemen naar Rio de Canario, waar de school staat. We moesten om 06:50 uur op school aanwezig zijn, maar omdat de buschauffeur niet wist waar de school was (de busjes rijden hier geen vaste route, die gaan de route rijden, waar hun klanten naar toe willen) duurde het echt super lang. Om 07:30 uur kwamen we op de Marnix. Achteraf gezien hadden we hier al ongeveer 10 keer langsgereden, maar we wisten niet dat het hier was. Het was verder geen probleem dat we iets later waren. Na een tijdje wachten mochten we bij mevrouw Davelaer op het kantoor komen. Zij is de coordinator van cyclus 1, de onderbouw tot groep 4. In het gespreek werd duidelijk dat er twee plaatsen waren in groep 1-2, en 1 plek in groep 3. Wij hadden gehoord at we allemaal in groep 3 kwamen, maarja. beetje aanpassen. Cindy is naar groep 3 gegaan, dat wilde ze graag en 'peddelt' een beetje tussen twee groepen. Anouk en ik Anne-Miek, zijn naar de Marnix kleuter gegaan, wij lopen stage in 3 groepen. Alledrie lopen we ook 1 dag mee met de IB en RT. Deze is heel hard nodig op Curacao, omdat veel kinderen een achterstand hebben.

Voorbeeld van een rooster van door de week:
Maandag: IB en RT
Dinsdag: Juf Mari
Woensdag: Juf Mari
Donderdag: Juf Mari
Vrijdag: Juf noggeenkennismeegemaakt.

Dit is het rooster van mij (Anne-Miek)

We hebben vandaag allemaal in een groep meegelopen, dat was erg leuk. Kinderen zijn heel open, en we zijn ook erg open ontvangen door de docenten.

We hebben heel erg veel zin in deze stageperiode en zijn benieuwd naar wat we allemaal gaan meemaken. Bij de kleuters kan niet ieder kind Nederlands verstaan die praten papiaments en een aantal kinderen zijn chinees. Dit komt omdat ze thuis geen Nederlands praten en dit alleen op school horen. Dit is ook een oorzaak van de achterstanden.

Ik zal van de week even een paar foto's maken en deze toevoegen hier op de site.

We zijn verder erg moe door alle indrukken die we meemaken en zien. Er is hier zoveel te zien en het is een zoooveeeeeel andere cultuur dan in NL, maar wel erg bijzonder en leerzaam. De meeste van ons op de drie worden al een stuk relaxter en kunnen zich al aardig inburgeren hier op Curacao! haha!

Vragen zijn van harte welkom en we proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden! Reacties vinden we ook heel leuk!

Veel schaatsplezier in NL, wij houden het ff bij rond de 27 graden, (wat ze hier erg koud vinden (=truien aan, niet te geloven toch, wij zijn maar blij me onze DEOOOO))haha.

Liefs van ons.

P.S. Het strand is ook niet bepaald vervelend ofzo.

• 30 Januari 2006 - 21:51

Frits:

HE!! Wel apart dat er maar 1 plek in groep drie was. Beetje miscommunicatie! Geniet van de zon! Groetjes van mij!

• 31 Januari 2006 - 08:16

Femmie:

Heel bijzonder hoor om jouw/jullie belevenissen zo op de voet te kunnen volgen. Veel genoegen vandaag en ik hoop dat jullie het stekkie van de school vandaag wel op tijd kunnen vinden! Liefs en groeten van memmieFemmie

• 31 Januari 2006 - 18:40

Mama Louise:

Dit is echt heel leuk om zo te lezen wat je aan het doen bent. Leuk dat je niet alleen in de groep meedraait maar ook met de IB en RT. Lekker leerzaam. Geniet van de kinderen, het land en het strand. kus.

• 02 Februari 2006 - 21:47

Mama Hilda:

Ik ben best trots op jullie alle drie.Heb ook nog nooit zoveel achter de computer gezeten als de laatste week.Zal er dus de komende tijd nog veel achter zitten om al jullie sites te bekijken.
    Dikke kus voor jullie kanjers.XXX

• 06 Februari 2006 - 08:09

..:

lekkkker dames

• 07 Februari 2006 - 19:45

Robert En Henriette:

heerlijk vooral dat jullie je al aardig thuis voelen. Wij wensen je een super tijd toe enne stuur wat zonneschijn onze kant op. Zo kunnen Joel, Anne en Noah je toch nog steeds zien en dat vinden ze echt gaaf! Dikke knuffel van ons allemaal!

• 07 Februari 2006 - 21:13

Meester Abel:

Wel te gek zo'n stage op Curacao. Ik wens jullie een erorme tijd toe en maak er iets onvergetelijks van

• 08 Februari 2006 - 12:09

Femmie:

Hé, da's gaaf om even wat gezichtjes van die kinderen te zien en jullie in uniform. Die kinderen zien er heeeeeeeel lief uit! Maar laat niet over je lopen hoor! Succes met ze. Het is vast heel leerzaam. Groeten van mij.

• 08 Februari 2006 - 13:46

Jan Degens:

Nou, meiden, dat ziet er goed uit; die ietwat verbrandde neuzen van jullie, het landschap en dat leuke stel kinderen in dat zo Hollands lijkende lokaal. ik volg jullie. veel plezier!
    jd, jullie mentor van overzee.